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ラムレーズンアイスクリームレシピ♡Rum Raisin Vegan Icecream Recipe

ラムレーズンを欲張って入れすぎてアダルトフレーバーになってしまいましたが、ミントチョコレートと並ぶくらい私の中では定番フレーバー!ラムレーズンの量は加減してね。。。
I love rum raisin flavor as much as mint chocolate, sometimes I added too many rum raisins (because I LOVE) then too much kick ass alcohol flavor. So add it with balance, lesson learned…

 

ちょっとラムレーズンがゴロゴロ入りすぎ・・?笑
ローでの方法にある、レーズンをラムに浸けるだけだとあまり香りが出ないし染み込まないので、本格的なパティシエがする方法で漬け込んであります。お酒が苦手な方や、ローにこだわる方はラム酒にレーズンを一晩以上浸けて寝かせる方法でどうぞ。
私は常時作ってあって、ヴィーガンフルーツケーキに入れたり、チョコトリュフやムースに入れたりします。

Seems like too many rum raisins, doesn’t it..?
I like to make rum raisin with traditional way but if you don’t like alcohol so much or want to make completely ‘raw’ method, soak raisins into rum at least over night.
I use this for vegan fruits cake, chocolate and chocolate mousse etc.

 

ヴィーガン ラムレーズンアイスクリーム Vegan Rum Raisin Icecream

・カシューナッツ Cashew nuts 120g
・水 Water 1cup=200ml
・アガベライト light color agave syrup 1/3cup
・バニラエクストラクト Vanilla extract 少々 some drops
・ルクマパウダー Lucuma powder 大さじ2ほど 1.5 Table spoon

・レーズン Raisins 100g
・ラム酒 Ram 180cc
・ココナッツシュガー(などお好きな甘味料) Coconuts sugar 大さじ1 1 Tablespoon
・バニラビーンズ(3cm)やバニラパウダー Vanilla beans(3cm) or Vanilla powder

 

☆始めにラムレーズンの仕込み。
お湯を沸かしてレーズンを30秒ほど茹でてザルにあげ水切る。その他の材料を鍋に入れて一煮立ちさせる。ビーンズは種を出しさやも一緒に。清潔なビンに茹でたレーズンと煮立たせたラムが熱いうちに一緒に入れて粗熱をとったら蓋をする。一晩たてばOKです。
☆First of all, make rum raisin.
Boil raisins in hot water 30 seconds then drain it. Put other ingredients into the same sauce pan to boil once quickly, if you use vanilla beans, cut it and add all the seeds and plus beans shell as well to boil.Then pour those raisins and hot vanilla rum into clean glass container. When it’s cooled down, rid it on and leave over night.

 

1. カシューナッツを浸水して活性化させて準備しておく。
Soak cashew nuts more than 3 hours. ( I usually soak them at least overnight)

2. ラムレーズン以外の全ての材料をブレンダーに入れて滑らかになるまで混ぜる。
Pour all the ingredients except rum raisins into a blender and mix it until all smooth.

3. 2をアイスクリームメーカーに、ニブやチョコも入れてスイッチを入れる。機械がない場合はタッパーなどに入れて1、2時間おきに数回かき混ぜる。この作業をすればするほど滑らかなアイスクリームになります。
Pour 2 liquid and rum raisins into an icecream maker. OR into a container then keep it in a freezer and mix a couple times every 1 or 2 hours. More you mix, it will be more smoother.

 

Enjoy!!

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