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春仕様♡ローホワイトチョコレート☆Raw Vegan White-Chocolate レシピ

桜はもう葉桜になってきましたねぇ。私は花見よりも桜のお菓子が大好きな、現実的な子供でした。
だって桜の味(香り)ってなんとも言えない♡
Cherry blossom flowers are gone and now mixed with new green leaves. I was a child who prefer to taste it to looking …ya, still I do! Sakura flavor is delicate as they look and just like a dream!

実は先月の桜満開の時にこちらを作りました。
基本ダークなローチョコレートが大好きですが、ミルキーなクリーミーな優しい味わいも食べたくなり、(とは言っても勿論クリームなどの乳製品は不使用)そして桜フレーバーのホワイトチョコレートをこの春に食べなくちゃ!と他にも2フレーバーを一緒に作りました。
Actually I made this vegan raw-white chocolate last month when the cherry blossom was amazingly bloomed. I love dark raw-chocolate so much but it was spring, it’s time to make Sakura flavor desserts! So I made 2 more other flavors with creamy (yet of course NO dairy!) white chocolate.

手前の「乾燥して皮がめくれちゃったようなリップ😂」が、 『桜とローズのホワイトチョコレート』
奥のアイボリー色、『バニラのクランチホワイトチョコレート』 ←今回の一番の私のお気に入り
右、『ストロベリーチョコレート』
Look like a cracked lip one is ‘Sakura & Rose White Chocolate’
Ivory color one is ‘Vanilla Crunchy White Chocolate’
Right pink one is ‘Strawberry Chocolate’

春仕様の3種類ローホワイトチョコレート Raw-Vegan 3 kind of flavors White Chocolate

○15cmほどの角型/シリコン型を3種類作るなら3個 If you want to make 3 flavors, 3 15cm square molds, silicone molds
☆PC型は向きません。PC molds are not suitable for this chocolate.

・ローカカオバター raw cacao butter 75g
・カシューバター raw cashew butter 100g
・ココナッツオイル coconuts oil 40ml
・アガベライト light color agave syrup 35g
・塩ひとつまみ pinch of salt

○桜とローズチョコ用 For Sakura&rose white chocolate
・桜のフリーズドライパウダー sakura dried powder ・ダマスクローズウォーター rose water

○バニラクランチ用 For Vanilla crunchy
・マダガスカルバニラパウダー Madagascar vanilla powder  ・ドライレーズン dried raisins ・フリーズドライラズベリー freeze-dried raspberries ・クコの実 goji berries ・乾燥させた蕎麦の実 dried buckwheat ・ドライマルベリー dried white mulberries

○ストロベリーチョコ用 For Strawberry chocolate
・フリーズドライストロベリーを混ぜる用にパウダーにしておく smash some freeze-dried strawberries and make it as powder for mixing ・ヘンプシード hemp seeds

☆中に入れるものはお好きなもの、組み合わせで大丈夫です。
☆those toppings for 3 flavors are just example. You can add what/how you want!

 

1. 市販のローカシューバターを使用するか、浸水して活性化させた生カシューナッツをフードプロセッサーで、ナッツバター状にする。何度かスパチュラなどでかき混ぜながら4分ほど回して均一に滑らかにする。
Use raw cashew butter or use food processor with soaked and activated raw cashew nuts into nut butter.It takes about 4min and scrape it several times to make it equally smooth.

2. カカオバターを刻んで47度以上上がらないように注意しながら湯煎で溶かす。
Melt shredded cacao butter under 47 degrees in double boiler.

3. 2のボールにカシューバターと溶かしたココナッツオイルを入れ、塩をひとつまみ入れ、なめらかになるまで混ぜます。
Mix cashew nuts butter, melted coconuts oil and a pinch of salt into no.2 mixing bowl and mix all well.

4. 3つに分けてそれぞれのフレイバー付け、中に入れるものを入れてそれぞれよく混ぜる。ここで滑らかでなければ少しココナッツオイルを足してもOK。(一般的に市販されているものより、手作りでカシューバターの方が滑らかさに欠けるので様子を見て必要ならオイルを足します。)
Spread into 3 portions and add to each the flavor ingredients and mix them well. If you want it smoother, add coconuts oil.(Normally hand-made cashew nuts butter is less smooth than what you buy.)

5. それぞれを型に流し込んで冷蔵庫で冷やし固めます。シリコン型でない場合はラップやクッキングシートを敷いてチョコレートを流して固めます。
Pour it into a mold, if you use non-silicon molds, cover with cling wrap/film and let it set in the fridge.

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蕎麦の実は浸水させてからディハドレーターでカリカリに乾燥させて冷蔵庫に保存してあったものを使用。歯ごたえがよくて、市販のホワイトチョコレートよりも柔らかめに仕上がるローホワイトチョコによく合います。もちろんカカオのチョコにもオススメ!
お好きなドライフルーツやルクマなどのスーパーフードを混ぜても良いですよ。
チョコの薄さも自分の好きなようにできるし簡単なので、小さい平型にラップを敷いてそこに流すとこんな上の仕上がりになります。固まったら手でお好きなように割って。
I like to add dried buckwheat in raw chocolate, especially raw white chocolate since it is softer texture than regular white chocolate. It gives them nice crunchiness!
You can mix your choice of dried fruits and also some super foods eg. Lucuma powder.
It’s easy to make with a mold with covered cling wrap/film and you can create how you like a thickness of chocolate , and when it’s set, break it and enjoy!

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