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牡蠣ベジタリアンカレーOyster Vegetarian Curry @sync

「好きな食べ物5つあげて」、と聞かれればその5本の中に食い込む時が度々あったほど、好きだった牡蠣・・
そんな牡蠣をなんと、ベジタリアンカレーで味わえるなんて♡!!! 牡蠣好きには至福のひと皿!
If I was asked “What is your top 5 favorite foods?” I would say oysters are on the top of my list and also oysters with vegetarian curry♡ Yes vegetarian curry! You must check here if you’re an oyster lover!!

昔は学芸大学にあったカレーでは知る人ぞ知る、有名なこのお店、sync
こちらの定番はチキンカレーですが、現在は通年メニューとなった『牡蠣とクレソンのカレー』、牡蠣好きにはたまりませんよ!
普通にオーダーするとチキンスープがカレーに入るため、「チキンは入れないで」とオーダーして下さいね。
(お店のお兄さん2人はとっても親切です♡ので、お肉入れないでと言ったら笑顔付きで了解してくれる素敵なお兄さん達です)

日本のカレーともインドカレーとも違う、syncオリジナルのカレーソースです。
チキンなんて入らなくてもしっかりと牡蠣からいいダシが出ていて、野菜やスパイスが主張しすぎず、とにかくオリジナル!! 私の小さな表現能力じゃ、とても描写できません。(ゴメンね)

This curry shop “sync” was located in Gakugei-daigaku and was pretty famous, its now moved to Ebisu.
Their signature curry is an original chicken curry but their seasonal curry “Oyster and Cresson curry” has been very popular so now we can taste this oyster curry all year around and even better it can be 100% Vegetarian !!
If you want to have it vegetarian you MUST ASK ‘No Chicken stock please’, the owners are  2 men and are actually very very kind so they will make a completely vegetarian version for you.

絶妙の火加減でプリプリ感のある、そして熱でちっちゃくなってない程よい大きさの、牡蠣が5個入っていて、上に新鮮なクレソンがドサっとのっています。
クレソン、育ててましたけど、*虫がつきやすくて結構難しいんです。こちらはいつも立派なクレソン君なので聞いたら、やはり契約農家さんに送ってもらっているとのこと。
(*いま調べたら水耕栽培できるみたい!前は土に植えて育てたから今度試してみよう。クレソンの葉は柔らかくて虫さんにとっても美味しいんだって聞きました)
そしてご飯は発芽玄米と押し麦のミックス、オーナーお兄さんたち、女心が分かってらっしゃる・・
そしてパラパラ加減が良い具合です。私はいつもこちらを2辛でオーダー♡

Five-just-right-cooked oysters and fresh cresson on top and served separately with sprouted brown rice and rolled barley mix. As I like spicy food I usually order the number 2 spice level.


ミニサラダつきます。 Comes with a mini-salad.

牡蠣がもっと贅沢に入った 『もっともっと牡蠣とクレソンのカレー』は牡蠣が10個入ってます、飲み過ぎが続いた日なんかに、いかがでしょうか? もうしばらく牡蠣はいいかも・・堪能した! ってくらい牡蠣欲を満たしてくれます。
お店は恵比寿神社の近く、1階に昭和な雰囲気プンプンの駄菓子バーがあるビルの2階です。

When its your hangover day or when you are set for more oysters they have “More and More Oyster and Cresson curry”, you can double up to 10 oysters.
The restaurant is on the 2nd floor of Showa era Dagashi-bar on the first floor near Ebisu shrine.


この入り口を入って・・・ Enter from here..


階段のぼって2階。 Upstairs to the 2nd floor.


牡蠣好きのベジタリアンさんへのご褒美カレーですよ。
For oyster lovers and vegetarians!

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