life restaurant

ヴィーガンランチ Vegan Lunch@たまな食堂 Tamana Syokudo

小さい時からごご飯よりもおかず好きな私なので、一応いえに炊飯器はあるがお米が、ない。
発酵食品は好きだし、玄米もたまに食べたい時にはココに行きます。去年にお店が増えたたまな食堂
As I love fermented foods like tempeh, when I want to eat them and delicious brown rice, I go to Tamana Syokudo in Omotesando.

こちらはお野菜は和歌山の契約農家さんからのものを、新鮮なものがまんべんなく、そして完全なヴィーガン食がいただけます。
(夜にはお魚メニューもあるようです。)
This restaurant uses clearn organic vegetable and foods from Wakayama pref. and vegan menu.
If you like Miso soup but give it up because of fish stock aka.’Dashi’, here is the place you can enjoy delicious Japanese vegan food.
(They have fish menu in the evening.)

納豆大嫌いな人と行きましたが、「ここのは食べれた、美味しい」と言っていました。いろんなお豆が入ったオリジナルの納豆です。いつも 『たまな定食 1,890円(税込)』で、発酵玄米にしてもらいます。(たしか+200円)
大好きなテンペものっていて、シアワセ。
I usually order “Tamana Teisyoku 1890JPY” and plus change brown rice to fermented brown rice, which is easier to digest and absorb more their minerals plus contains more GABA and fiber, so great for detox. The result is better than brown rice!
This set comes with tempeh and their original natto. My foreigner friend dislikes natto tried their natto and loved it! Their natto is not stinky, quite mild taste with various beans. It’s worth to try even you are a natto-hater! Very good for your health!

いろんな種類のお野菜があってカラフルで見た目にも美味しい!

一度、ファスティング後に行った時はたっぷりともっと生野菜が食べたかったので、『本日のスープとサラダ 1,350円(税込)』にしましたが、サラダといえど食べ応えのあるボリュームと味付けで、食いしん坊の私でも満足しました◎
Once I tried “Today’s soup & salad 1350JPY” on the day after fasting and I was not feeling for rice and wanted to have more fresh uncooked vegetables. Their salad was nice size with many dressing, made with veges and satisfied me completely.

こちらには『たまな教室』という料理を学べるスペースもあって、甘酒を作る講座に参加したこともあります。
麹のことを学んで、醤油麹・塩麹・甘酒と*ヨーグルトメーカーでたまに作りますよ。ドレッシングにも大活躍なので、おすすめです。
*ヨーグルトメーカーだと温度が一定に保たれるので作るのも簡単!

以前に紹介したReviveといい、表参道エリアはヘルシーで美味しいランチのチョイスがたくさんあるので良いですね♡
There are many health conscious vegan/vegetarian restaurants in Omotesando, like Revive.

creative wordpress theme